Бюро переводов Дружба Народов
Бюро переводов Дружба Народов
З 11.00 до 16.00: (099) 620-0293   (093) 918-2916
(098) 668-3368 Після 16.00: (067) 249-8576 Viber/WhatsApp
Київ, Печерськ, вул. Чигоріна 61, к. 1

Переклад на казахську мову в Києві (093) 918-29-16

Казахська мова є рідною для казахського народу, це мова добрих і привітних людей, мова приголомшливої краси степів з табунами коней, мова засніжених гірських вершин і блакитної гладі озер.

Самі казахи називають свою мову "аза тілі", що в перекладі означає материнська або рідна мова. Вона входить до кипчакської підгрупи тюркських мов. Загалом, рідною мовою в Казахстані говорить близько 9 мільйонів людей. У сучасній казахській мові виділяють три діалекти: північно-східний, південно-західний і західний.

Крім Казахстану казахською мовою розмовляють ще приблизно 8 мільйонів осіб, що мешкають більш ніж в 50-ти країнах світу. Територіальні відмінності казахської мови в цілому невеликі і ледве відчуваються носіями, а от коли справа стосується листування, можуть виникати труднощі. Це пов'язано з тим, що казахами різних країн використовується три види писемності: кирилиця, латиниця і арабська графіка.

Абетка, яка офіційно використовується в Казахстані, сформована на основі кирилиці та складається з 42-х літер. З яких 33 літери російського алфавіту і 9 літр специфічні, розташовані після російських літер, подібних за звучанням. Однак до 2025 року держава повинна з кирилиці перейти на латиницю. Таке рішення було прийняте президентом Нурсултаном Назарбаєвим у 20 12 році.

Виключно для казахської мови була створена унікальна комп'ютерна абетка, що носить назву "казновиця". Вона виявилась необхідною через те, що казахський кирилічний алфавіт містить літери, які неможливо передати звичайними шрифтами.

Цікавою особливістю казахської мови є те, що в більшості слів, як до речі і в французькій мові, наголос в падає на останній склад. У мові казахів сталий порядок слів речення: підмет-додаток – присудок. Іменники не змінюється за родами, але змінюється за приналежністю до певної особи, а прикметники не узгоджуються ані в числі, ані у відмінку.

В кінці варто зауважити, що не залежно від того, з казахами яких країн ви плануєте вести перемовини або листування: Казахстану, Китаю, країн СНД, Монголії, Афганістану, Ірану, Туреччини або іншими, вам знадобляться цікаві факти про казахську. Адже ніщо так не полегшує спілкування, як зацікавленість культурою, традиціями і мовою співрозмовника.

Шведська мова Арабська мова Польська мова Персидська мова Македонська мова Чеська мова Данська мова Вірменська мова Іспанська мова Португальська мова Голландська мова Литовська мова Англійська мова Іврит Естонська мова Китайська мова Туркменська мова Латиська мова Сербська мова Німецька мова Турецька мова Фінська мова Хінді Японська мова Французька мова Угорська мова Молдовська мова Грецька мова Грузинська мова Словенська мова Словацька мова Корейська мова Українська мова Азербайджанська мова Осетинська мова Румунська мова Італійська мова Болгарська мова Білоруська мова Узбецька мова Норвезька мова