Бюро переводов Дружба Народов
Бюро переводов Дружба Народов
З 11.00 до 16.00: (099) 620-0293   (093) 918-2916
(098) 668-3368 Після 16.00: (067) 249-8576 Viber/WhatsApp
Київ, Печерськ, вул. Чигоріна 61, к. 1

Переклад на киргизьку мову в Києві (093) 918-29-16

У такий хороший день, хочеться випити чашечку теплого кумису, з'їсти прісних хлібців із солониною, вкритися тканою ковдрою і тихо наспівувати киргизьку пісню... А можна просто дізнатися кілька цікавих фактів про цю мову, це також добре.

Киргизька мова, яка раніше мала назву "кара-киргизька", - це перш за все національна спадщина і скарб киргизького народу, з цілою купою усних традицій та обрядів, про які свідчить творчість народних байкарів і поетів-імпровізаторів – "акинів".

Киргизька мова є державною мовою Республіки Киргизстан разом з російською. Її відносять до групи тюркських мов. Вона наповнена великою кількістю слів, що здатні описати майже все, а це тому, що в киргизькій лексиці багато запозичених слів з арабської, іранської та російської мови. Киргизька мова є дуже важливою для кожного мешканця Республіки Киргизстан, тому що сприяє розвитку країни, підвищує її престиж та робить внесок у зміцнення національної самосвідомості киргизів.

Сучасна киргизька абетка з'явилася нещодавно і заснована на кирилиці. Вона складається з літр російської абетки, а також додаткових символів. Загалом, національна писемність була створена в 1924 році, але за роки існування вона тричі змінювала графічну основу з арабської графіки на латиницю, а згодом на сучасну кирилицю. Цікаво, що при спілкуванні, наголос в киргизьких словах падає переважно на останній склад.

Киргизька мова продовжує формування та розвиток, поступово звільняючись від впливу російських норм орфографії, укорінених в ній за роки перебування Киргизії в складі Радянського Союзу. Але засмучує той факт, що етнічним російськомовним киргизам дуже складно її вивчити через те, що носії часто глузують над співгромадянами, що говорять з акцентом.

Щороку, 23 вересня, населення Киргизстану урочисто відзначає День мови. Ця дата обрана не випадково, саме в цей день у 1989 році, киргизька мова набула статусу державної. Так що, друзі, збираємо валізи і гайда на святкування "киргиз тілі", рідної мови кожного киргиза.

Арабська мова Англійська мова Хінді Осетинська мова Грузинська мова Данська мова Македонська мова Турецька мова Іспанська мова Болгарська мова Японська мова Туркменська мова Французька мова Норвезька мова Португальська мова Азербайджанська мова Італійська мова Вірменська мова Словенська мова Голландська мова Корейська мова Білоруська мова Чеська мова Іврит Шведська мова Грецька мова Естонська мова Польська мова Українська мова Узбецька мова Фінська мова Сербська мова Румунська мова Китайська мова Словацька мова Латиська мова Персидська мова Угорська мова Литовська мова Німецька мова Молдовська мова