Бюро переводов Дружба Народов
Бюро переводов Дружба Народов
З 11.00 до 16.00: (099) 620-0293   (093) 918-2916
(098) 668-3368 Після 16.00: (067) 249-8576 Viber/WhatsApp
Київ, Печерськ, вул. Чигоріна 61, к. 1

Переклад на курдську мову в Києві (093) 918-29-16

Курдська - мова народу курди, який складається з багатьох племен, що мешкають на території з неофіційною назвою Курдистан. Курдистан дослівно перекладається як "Країна курдів". Дану територію між собою частково розділяють такі держави як: Туреччина (Північний і Західний Курдистан), Ірак (Південний Курдистан), Сирія (Південно-Західний Курдистан) і Іран (Східний Курдистан). За межами історичного Курдистану курди спілкуються рідною мовою в невеликих, але потужних громадах на території Вірменії і Туркменістану. Загальна кількість людей, що вільно володіють курдською мовою, складає понад 30 мільйонів чоловік.

Мова, якою розмовляють курди, походить від мідійської мови і належить до західної іранської гілки індоєвропейської сім'ї мов. Вважається, що вона є спорідненою з перською, арабською та таджицькою мовами, а ще в ній присутні численні запозичення з турецької. Курдську мову можна умовно поділити на дві нерівні групи діалектів - північну і південну. У кожній з цих груп за довгий час сформувалась своя окрема літературна мова. У північній групі це - "курманджі", а в південній - "сорані". І хоча вони мають досить великі мовні відмінності, це аж ніяк не заважає взаєморозумінню, особливо при усному спілкуванні курдів.

Писемність курдів починала свій розвиток з основ арабської графіки, що згодом була пристосована до фонетичних особливостей курдської мови. Проте через поділ території, яку в даний час населяють курди, між різними державами, для курдської мови почали застосовувати різні види писемності. Наприклад, курди Ірану і Іраку користуються арабською графікою, курди Сирії і Туреччини - турецькою латиницею, курди Вірменії з 1921 року користувалися вірменським алфавітом, а починаючи з 1946 року перейшли на кирилицю. Курди, які мешкають в інших країнах СНД, зараз намагаються перейти на латиницю.

І хоча Курдистан не належить до жодної держави, а його географічні координати не можуть бути точно визначені на карті світу, мешканці цієї етнічної території ретельно бережуть свої звичаї та традиції, зокрема і мовні.

Словацька мова Французька мова Турецька мова Японська мова Естонська мова Корейська мова Іврит Фінська мова Іспанська мова Італійська мова Чеська мова Латиська мова Македонська мова Німецька мова Литовська мова Норвезька мова Осетинська мова Угорська мова Грузинська мова Молдовська мова Персидська мова Словенська мова Сербська мова Туркменська мова Польська мова Голландська мова Данська мова Арабська мова Українська мова Китайська мова Португальська мова Узбецька мова Румунська мова Шведська мова Вірменська мова Грецька мова Білоруська мова Азербайджанська мова Болгарська мова Англійська мова Хінді