Бюро переводов Дружба Народов
Бюро переводов Дружба Народов
З 11.00 до 16.00: (099) 620-0293   (093) 918-2916
(098) 668-3368 Після 16.00: (067) 249-8576 Viber/WhatsApp
Київ, Печерськ, вул. Чигоріна 61, к. 1

Переклад на монгольську мову в Києві (093) 918-29-16

Як виявляється монголи це дуже гостинний народ. Їх культура пов'язана з кочовим життям і навколишньою природою - безкрайнім мальовничим степом та безхмарним блакитним небом. Закон степу зобов'язує своїх мешканців допомагати мандрівникам і монголи завжди дотримуються його. Всіх своїх гостей, або просто проїжджаючих повз туристів, ці добрі люди з величезним задоволенням запрошують в свій гер, що в перекладі з монгольської означає "дім", для тривалої і неквапливої степової бесіди.

Спілкування у монголів відбувається сучасною монгольською мовою, яка сформувалась на базі старомонгольської в XIV-XVI століттях. Сучасна монгольська мова ділиться на ряд діалектів, які тісно пов'язані між собою, але більшість мовців розмовляють на діалекті "халха". Загальна чисельність носіїв мови становить близько п'яти мільйонів чоловік.

В степу життя йде повільно і спілкування не є винятком. Кожну бесіду, діалог або розмову монголи починають з привітання, а його форма і стиль залежать від пори року, а іноді і від часу доби, від того, як давно не бачилися ті що зустрілися, від їх віку, соціального рангу і ступеня споріднення. Після привітання вони обов'язково обмінюються загальними фразами, говорять про здоров'я, погоду і природу, а вже потім починають вести розмову про справи.

Монгольську не можна віднести до категорії найпростіших для вивчення мов. Вона має свої правила і особливості. Наприклад, прикметники і числівники не відмінюються, а дієслово в реченні завжди ставиться в кінці. Писемність і абетка в Монголії змінювалися багато разів. А ось сучасний монгольський алфавіт був прийнятий в 1941 році і сформований на основі кирилиці. Він складається з 35 літр і відрізняється від російського двома додатковими літерами.

Завдяки горловим звукам більшість слів в монгольській мові при вимові звучать дуже незвично. Також багато вже знайомих нам слів в перекладі з монгольської починають мати несподівані значення. Наприклад, "бал" - це мед, "баян" - багатий, "том" - великий, "шар" - жовтий.

Монголія це не той похмурий степ, який навіює нудьгу. Монгольські степові пейзажі захоплюють красою та різноманітністю, їх майже не торкалась людська рука. А не квапливі розповіді мешканців, обряди шаманів і гортанний спів місцевих талантів незвичною монгольською мовою залишать незабутній слід в душі кожного, хто хоч раз відвідав територію цієї чудової гостинної країни.

Французька мова Португальська мова Румунська мова Молдовська мова Данська мова Іспанська мова Українська мова Сербська мова Голландська мова Японська мова Німецька мова Англійська мова Іврит Турецька мова Норвезька мова Литовська мова Грузинська мова Туркменська мова Осетинська мова Македонська мова Італійська мова Вірменська мова Хінді Шведська мова Латиська мова Польська мова Словацька мова Грецька мова Азербайджанська мова Узбецька мова Словенська мова Естонська мова Угорська мова Корейська мова Чеська мова Арабська мова Болгарська мова Білоруська мова Фінська мова Китайська мова Персидська мова