Бюро переводов Дружба Народов
Бюро переводов Дружба Народов
З 11.00 до 16.00: (099) 620-0293   (093) 918-2916
(098) 668-3368 Після 16.00: (067) 249-8576 Viber/WhatsApp
Київ, Печерськ, вул. Чигоріна 61, к. 1

Переклад на таджицьку мову в Києві (093) 918-29-16

Багатьом із нас здається, що таджицька мова звучить саме так, як це показують герої деякого комедійного ситкому. Мусимо вас розчарувати: це не так! Схоже, але не так.

Отже, давайте дізнаємося кілька невидуманих фактів про цю мову і народ, що нею спілкується. Таджицька мова належить до групи іранських, є одним із літературних стандартів перської мови, а тому, для вуха пересічного українця є абсолютно незрозумілою. І не дивно, адже витоки свої вона бере аж у 9 ст. з перської мови.

Зараз таджики користуються кирилицею, запровадженою за часів СРСР, проте до того, користувалися як латиницею, так і перською абетками. Наразі фонетика включає 6 голосних та 24 приголосних літери, плюс 5 особливих літер, яких вимагає специфічна фонетика.

У таджицькій мові відсутні категорії роду і відмінків, а зв’язок між словами забезпечує ізафет (коли один іменник визначає інший)! А дієслово має багато аналітичних форм і сполучень. Таджицькою, за різними даними, розмовляє від 5 до 7 мільйонів людей, у таких країнах як: Таджикистан, Узбекистан, Киргизстан, Афганістан та частково в Ірані.

Не дивлячись на те, що за часи свого розвитку, таджицька мова зазнала чимало змін і набула запозичень, таджики бережуть свою ідентичність. Нещодавно, місцевими науковцями було запропоновано внести новітні слова до словника не запозиченими, а знайти для них еквівалент у рідній мові.

Хоча таджицька мова і має багато діалектів та відокремлень, усі, хто говорить мовами-вихідцями з фарсі – розуміють один одного.

Таджикистан – країна контрастів: неймовірно багата на корисні копалини, проте нерозвинена економічно, можливо, місцеве керівництво не може знайти спільної мови з інвесторами? Як би там не було, але багатою цю країну робить її природа, традиції та люди. У Таджикистані неймовірно багато цікавого. Ця, найменша в Середній Азії країна, зберігає свою прадавню культуру у національному вбранні, кухні, ремеслах, фермерстві та архітектурних пам’ятках ранніх осідлих кочових племен. Подорожуючи до Таджикистану, чи то у справах, чи у відпустку, обов’язково залиште час на знайомство з місцевими мешканцями, Паміром, та неймовірної краси гірськими озерами.

А все, що вам потрібно перекласти таджицькою, ми, бюро перекладів Дружба Народів, можемо зробити вже зараз. Звертайтесь!

Шведська мова Словенська мова Молдовська мова Угорська мова Персидська мова Англійська мова Німецька мова Латиська мова Французька мова Голландська мова Литовська мова Естонська мова Іврит Осетинська мова Китайська мова Іспанська мова Португальська мова Фінська мова Чеська мова Вірменська мова Норвезька мова Азербайджанська мова Сербська мова Македонська мова Корейська мова Грузинська мова Італійська мова Грецька мова Узбецька мова Польська мова Туркменська мова Турецька мова Українська мова Словацька мова Болгарська мова Арабська мова Білоруська мова Хінді Данська мова Румунська мова Японська мова