Бюро переводов Дружба Народов
Бюро переводов Дружба Народов
З 11.00 до 16.00: (099) 620-0293   (093) 918-2916
(098) 668-3368 Після 16.00: (067) 249-8576 Viber/WhatsApp
Київ, Печерськ, вул. Чигоріна 61, к. 1

Переклад на татарську мову в Києві (093) 918-29-16

Про татар кажуть, що це привітний народ, зі своїми традиціями і побутом, який славиться щирістю, палким серцем і вибуховим характером. Навіть у англійців, через цю, притаманну татарам, рису, неслухняного й впертого хлопчика прийнято називати "young tatar", що перекладається як "мале татарченя". Так і татарська мова – не тільки дуже гарна, а ще й з "перчинкою".

Отже, татарська мова є національною мовою татар і державною в республіці Татарстан. Вона належить до тюркських мов. В її розмовній формі прийнято виділяти три діалекти: західний (мішарський), казанський (середній) і східний (сибірсько - татарський). Сучасна літературна татарська мова лексикою та фонетикою наближена до казахського діалекту, а морфологією - до мішарського.

Татарська писемність за довгі роки свого становлення зазнала безліч змін. Так, до 1927 року вона будувалася на основі арабської графіки, з 1927 по 1939 рік татари користувались латинськими літерами, а ось з 5 травня 1939 року й по теперішній час використовується адаптована кирилична абетка.

А, чи відомо Вам, що в нашому повсякденному вжитку є слова, що з`явились саме завдяки татарській мові? Наприклад, згідно з Тлумачним словником В. І. Даля та Енциклопедичним словником Ф. А. Брокгауза та І. А. Єфрона, всім відомий заклик "ура" походить від татарського дієслова "ур", що перекладається як "бий".

Та й за можливість щороку у серпні ласувати смачнючими кавунами, ми завдячуємо татарам, адже саме вони завезли цього смаколика до наших теренів. Власне, як і безліч неповторних татарських страв, традицій і музики, що пробирає до кісток. Хоч татарська мова і нелегка для українців, та все ж ми чудово розуміємося з цим яскравим, щирим народом.

Словацька мова Італійська мова Грузинська мова Словенська мова Молдовська мова Іспанська мова Французька мова Норвезька мова Голландська мова Китайська мова Азербайджанська мова Японська мова Угорська мова Білоруська мова Шведська мова Туркменська мова Арабська мова Фінська мова Латиська мова Естонська мова Данська мова Польська мова Осетинська мова Чеська мова Корейська мова Іврит Англійська мова Персидська мова Німецька мова Румунська мова Болгарська мова Литовська мова Вірменська мова Узбецька мова Турецька мова Українська мова Хінді Португальська мова Сербська мова Македонська мова Грецька мова